zaterdag 25 mei 2013

De mens achter het platform

De promotie voor het debat op 2 juni loopt volop. Mensen klampen ons aan met interesse rond het transitiegegeven, met veel goesting om mee te doen, maar ook met een specifieke vraag: "Wie zijn de mensen achter het transitieplatform?".

Eerst waren er twee enthousiaste Merelbekenaren, Eline De Langhe en Emiliano Acosta. Dan was er een vrolijke kerngroep van geëngageerde burgers. En toen was het platform geboren.
Het platform heeft een open en dynamische structuur. Er zijn geen vaste leden, iedereen haakt aan en af wanneer hij wil. Meer nog, je 'wordt geen lid', maar je 'doet mee'. Het platform is geen nieuwe organisatie, maar een plek waar mensen die iets rond transitie willen organiseren elkaar kunnen vinden.

Uiteraard moet iemand het overzicht over al die enthousiaste initiatieven bewaren. Dat doet de kerngroep met Eline en Emiliano op kop. Voor elke actie zullen er hopelijk veel mensen en organisaties bijkomen en - dat valt nog te bezien - wegvallen.
Oxfam Wereldwinkel, het Center for Critical Philosophy van de UGent, het Vogelasiel en het pas opgerichte LETS Merelbeke sprongen alvast op de kar.

Welke acties het platform onderneemt, hangt af van de ideeën van de deelnemers aan het platform. Meedoen is dus de boodschap!

Meer weten? Contacteer Eline of Emiliano in de Sint-Jozefstraat 38, Flora, of op 0471 71 87 26 of transitie.merelbeke@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten